FAQ

Een moedermelk juweel wordt gemaakt van jouw eigen afgekolfde melk. Wij steriliseren en conserveren de melk. Als we de melk na het conserveren tot poeder hebben vermalen mengen en gieten wij dit met een speciale hars. Op deze manier wordt jouw milk pearl laag voor laag opgebouwd.

Je kunt de melk het beste opsturen in een bubbeltjesplastic envelop met de melk in een lekvrij moedermelk bewaarzakje. Voeg hier alsjeblieft een kaartje aan toe met je naam en ordernummer.

De melk zal uiteraard niet meer drinkbaar zijn bij aankomst, maar dit heeft geen effect op het verwerkingsproces.

Wij hebben maar 10 ml moedermelk nodig om jouw milk pearl te maken. Meet dit niet af aan de streepjes die op een moedermelk zakje staan, deze kunnen variëren. Overgebleven melk wordt niet teruggestuurd en zullen wij 6 maanden bewaren waarna dit vernietigd wordt. Ben je al gestopt met borstvoeding geven, maar heb je nog een beetje in de vriezer/ koelkast liggen? Dan kunnen wij dat ook gebruiken om jouw sieraad te maken. De melk mag vers zijn, uit de vriezer komen of al wat ouder zijn. Dit kunnen wij allemaal verwerken in jouw moedermelk juweel.

Gun jezelf wat rust, ruimte en tijd. Elke dag een paar druppels opsparen kan zomaar eens 10 ml worden. Verzamel elke dag een paar druppels en bewaar dit in een moedermelk zakje in de koelkast totdat je genoeg hebt. Mocht het toch niet lukken, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Dan kunnen we kijken naar andere mogelijkheden.

Vanwege de aard en personalisatie van elk sieraad wat je bij ons besteld, kunnen we geen sieraden terugnemen. Alles wordt op maat gemaakt en gevuld met jouw melk. Er zit veel aandacht, tijd en materiaal in.

Kleur, maatvoering en materiaal spelen een grote rol in het uiteindelijke sieraad. Dit zijn dan ook precies de factoren die bij iedereen verschillen.

Mocht er een fout gemaakt zijn tijdens het productieproces van jouw sieraad, dan zullen wij uiteraard samen naar een passende oplossing zoeken. Neem in dit geval contact met ons op via: info@ateliermiks.nl Vermeld in de titel: Miks Jewelry, je ordernummer en stuur een foto mee van het sieraad zodat wij je zo goed mogelijk kunnen verder helpen. 

Annuleren nadat ik jouw melk heb ontvangen is alleen mogelijk nadat de gemaakte kosten zijn verrekend. Zodra ik jouw inclusie heb ontvangen begin ik met het sterilisatie en conserveringsproces en/of het maken/ bestellen van jouw gouden of zilveren sieraden.

Jouw melk zal niet verkleuren vanwege het steriliseren en het conserveren. Wel kan het zo zijn dat als je jouw sieraden niet goed verzorgt (lees de verzorgingstips hier – link toevoegen ) je milk pearl iets zal vergelen. Mocht dit gebeuren, neem dan even contact met mij op dan kunnen we kijken of we het kunnen oplossen.

Ook is het normaal dat de kleur van jouw milk pearl iets indaalt/ verschuift van wit naar iets meer roomwit vanwege de vetten die aanwezig zijn in de melk. Dit gebeurt meestal binnen de eerste 3 maanden. Hier hoef je je geen zorgen over te maken, het verschil is bijna niet te zien.

Jouw sieraad is met de hoogste kwaliteit hars gemaakt wat resulteert in een mooi en sterk juweel. Het is daarbij wel belangrijk dat je er alles aan doet om jouw milk pearl zo goed mogelijk te verzorgen door:

– Vermijd langdurige blootstelling aan UV & zon licht. Draag je sieraad niet als je een lange dag naar het strand gaat bijvoorbeeld. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je milk pearl iets verkleurd.
– Vermijd langdurige blootstelling aan water en vocht. Je kunt het beste je sieraad afdoen als je gaat zwemmen, douchen of badderen. Het zou ervoor kunnen zorgen dat je steen loslaat of losser gaat zitten.
– Vermijd blootstelling aan snelle temperatuurverschillen. Het zou ervoor kunnen zorgen dat je steen loslaat of losser gaat zitten.
– Vermijd hoge temperaturen. Het zou ervoor kunnen zorgen dat je milk pearl zacht wordt of smelt. Ook is het beter het sieraad af te doen tijdens het slapen.
– Vermijd chemicaliën zoals body lotion, shampoo, parfum, crème.
– Vermijd materialen die vlekken kunnen geven zoals make up, kruiden, voedsel, lotion, pennen en stiften of andere materialen die de steen zouden kunnen verkleuren.
– Maak je sieraden schoon met een zilver- of goudpoetsdoek om je sieraad te polijsten.
Sieraden zijn luxeproducten en wij willen je dan ook vragen om het sieraad met gepaste voorzichtigheid en zorgvuldigheid te dragen en te behandelen. Dit is essentieel in de levensduur van jouw unieke milk pearl.

Vanaf het moment dat wij de melk ontvangen duurt het ongeveer 6-8 voordat wij de milk pearl hebben gemaakt. Als er bepaalde materialen besteld moeten (goud / zilver) worden kan de levertijd is langer zijn. In de december maand kunnen de levertijden wegens drukte iets verschillen. Voor buitenlandse orders ben ik afhankelijk van buitenlandse postbedrijven waardoor ik de levertijden zelf niet in de hand heb.

Te gek! Ik zal zorgen dat er een prachtig mooi pakketje ligt om uit te pakken voor onder de kerstboom, echter zullen de sieraden pas na de feestdagen gemaakt en verstuurd worden.

De melk van elke vrouw is anders, heeft een andere samenstelling en kleur. Het verschilt zelfs in welke periode je van je borstvoedingsavontuur zit, wat je eet en of je medicijnen gebruikt. Maak je je zorgen over de kleur? Neem dan alsjeblieft contact met mij op via het contact formulier. Ik kan altijd een klein beetje wit pigment toevoegen om de kleur iets witter te maken.

Dit zal altijd het geval zijn. Ik doe mijn uiterste best om het resultaat zo dicht mogelijk bij de voorbeelden van de website / instagram te maken. Echter, de melk van elke vrouw is anders, heeft een andere samenstelling en kleur. Ook de hars en de achtergrond van de sieraden hebben een ander effect op het uiteindelijke resultaat en kunnen er luchtbelletjes of naadjes ontstaan tijdens het proces. Ook is het mogelijk dat vanwege aanwezige vetten in de melk er ‘melkvlokjes’ in het sieraad zichtbaar zijn.

Elk sieraad wordt met veel liefde en zorgvuldigheid met de hand gemaakt en zal dus altijd uniek en ‘ one of a kind’ zijn. Dit is juist het mooie. Jouw melk, jouw unieke sieraad.

Omdat wij graag zouden zien dat je het sieraad over kunt geven aan de volgende generatie werken wij met alleen 14-karaats massief goud en 925 massief sterling zilver. 

Super leuk! Je kunt hiervoor de milk pearl giftcard aanschaffen. Dan ontvang je een mooie cadeaubox om te geven. Op deze manier kun je fysiek iets geven, kan ze eventueel zelf de parel uitkiezen en daarna haar melk opsturen zoals omschreven in de instructiemail die je na het afrekenen ontvangt.

Vijf tips om je kindje mooier op de foto te zetten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book in je mail met mijn vijf beste tips om je kindje (nog) mooier op de foto te zetten.