Boeken

In dit geval geldt: hoe eerder hoe beter! Zodra je weet dat je een geboortefotograaf wilt dus. Omdat een geboorte moeilijk te plannen is, vraagt het een geboortereportage veel stand-by tijd in mijn agenda. Het is dus belangrijk om deze tijd zo vroeg mogelijk in te kunnen plannen.

Mijn advies is om tussen de 32 en 36 weken zwangerschap je shoot in te plannen. Voor welke week je precies gaat is heel persoonlijk. De ene wil graag met een wat kleiner buikje op de foto en de andere juist met een zo’n groot mogelijke. 

Ook ivm het mogelijk iets eerder komen van de kleine en de energie aan het einde van de zwangerschap wil ik je adviseren om niet na 36 weken een shoot te boeken.

Dit is zeer persoonlijk. Het is voornamelijk de vraag: Wat wil je vastleggen?

Wilde je eigenlijk een geboortefotograaf, maar heb je die om welke reden dan ook toch niet geboekt?! Maar wil je wel de rauwheid, puurheid en magische energie van de kraamweek vastleggen? Of wil je eerst even rustig wennen met je kleine, maar wél dat inimini lijfje laten fotograferen? Je zou ook kunnen zeggen: Ik wil juist wat meer interactie met mn kleine tijdens de shoot. Wat ik je zou aanraden: 

Motherhood Session –  Fresh: binnen de eerste 7 dagen na geboorte ( eventueel mogelijk om een rapportage te boeken voor in de eerste 48 uur na de bevalling Motherhood Session –  Newborn: binnen de eerste 12 weken na geboorte
Motherhood Session –  Mini: Na de eerste 3 maanden na de geboorte

Werkwijze

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is zo’n bijzonder en intiem moment in jullie leven dat het voor beide partijen heel erg belangrijk is om een goed gevoel en een klik te hebben met elkaar. In dit gesprek kunnen jullie alle vragen stellen die jullie hebben. Pas nadat alles duidelijk is, alle wensen zijn besproken en er een dikke ‘ja’ is van beide kanten zullen we de stand-by weken rondom de uitgerekende datum gaan inplannen.

Ik shoot zowel bij je thuis als op een (gehuurde) passende locatie. Het is belangrijk dat er voldoende daglicht is op de plek waar we fotograferen dus dat zal altijd een criteria zijn waar we naar kijken bij het kiezen van de juiste locatie. 

Het verschil zit hem voornamelijk in mijn rol en opstelling. Bij een Birth Story (reportage) zal ik echt alleen fotograferen wat zich aandient en ben ik zoveel mogelijk op de achtergrond. Dit vind ik ook belangrijk in een Motherhood Fresh bijvoorbeeld. Bij een Maternity of Motherhood Session (shoot) ben ik veel meer ‘aanwezig’, kunnen we lekker kletsen en zal ik sturing geven waar nodig.

In beide gevallen vind ik het belangrijk dat ik als fotografe in het moment ben, en dat de energie van dat moment voelbaar is in de foto’s die ik aanlever. Het zal dus altijd organisch en zo min mogelijk gestaged zijn. 

Kleding

Na het boeken van de shoot krijg je van mij een brochure met tips & tricks en do’s & don’ts toegestuurd. Deze kun je gebruiken om een selectie te maken uit je eigen garderobe of eventueel nieuwe items aan te schaffen.

In de loop der jaren heb ik een fijne cliënt closet weten te verzamelen met verschillende maten en verschillende soorten kleding die mijn manier van fotograferen versterken. Vooraf kun je aangeven welke items je wellicht wilt gebruiken en aan wilt tijdens de shoot.

Make-up & Hair

Ik heb een klein maar fijn netwerk aan professionals waarmee ik graag werk en waarmee ik je met liefde in contact breng. De verdere communicatie, boeking en afspraken gaat tussen jullie.

Veel vrouwen vinden het op de foto gaan vaak maar een ongemakkelijke bezigheid. Door jezelf in de watten te laten leggen door een professional kun je rustig landen in de ruimte en krijg je extra zekerheid doordat je haar en make-up precies zo zit zoals jij dat wilt. Deze zelfverzekerdheid zal doorstralen in de uiteindelijke beelden. 

Betaling

Dit is in overleg mogelijk. De betaling dient wel volledig te zijn voldaan vóór aanvang van de Maternity / Motherhood Session of het stand-by staan voor een Birth Story

Cursus

De toegang tot de online cursus is 1 jaar.

Na het aanschaffen ontvang je direct het digitale product. Digitale producten komen niet in aanmerking voor retour.